leidi doula

ZWANGERSCHAPSCURSUS

Samen op weg naar
jouw bevalling

Zwangerschapscursus Tilburg Brabant

Een van de voorbereiding die je kunt doen voor een bevalling is een zwangerschapscursus. Er zijn verschillende vormen en elk heeft weer zijn specifieke invalshoek. Kies wat bij je past en waar je behoefte aan hebt. Mocht je twijfelen over een bepaalde cursus, bel me gerust ik kijk graag even met je mee, ook al geef ik deze cursus zelf niet.

Natuurlijk wil je de geboorte van je kindje als liefdevol en met trots herinneren. Zelfbewuste en geïnformeerde keuzes helpen bij het krijgen van deze gevoelens. De cursus die ik geef is er een die het praktische afwisselt met theorie, ontspanning en ontmoeting. Ook maken we samen, indien jij dit wil een geboorteplan waar we jou keuzes logisch en overzichtelijk vastleggen.

Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jullie bevalling we gaan bepaalde technieken oefenen die jullie kunnen helpen bij de bevalling.

Het is niet mogelijk om zonder pijn te bevallen, maar je kunt wel leren om op een positieve manier met de pijn om te gaan. De tips and tricks die ik voor je heb zullen hier zeker aan bijdragen.

De details

De cursus wordt thuis gegeven, op het tijdstip dat jullie uitkomt, zodat er een optimale voorbereiding is.

In 3 avonden of 1 dag vertel ik jullie eigenlijk alles wat je moet weten om je goed voor te bereiden op de geboorte. We gaan samen ook een geboorteplan voor jullie bevalling maken.

Waarom deze cursus?

Omdat je een praktische en nuchtere cursus wilt volgen.
Omdat je tips en tricks wil
Omdat je wilt weten wat er allemaal gebeurt in je lijf.
Omdat je het belangrijk vindt om je goed voor te bereiden op deze bijzondere gebeurtenis.
Omdat je ruimte wilt krijgen voor echt al je vragen.

Is dit wat je wil, dan zit je bij Leidi Doula goed!

De kosten van deze cursus zijn € 375,00 incl BTW

Zwangerschapscursus Brabant Tilburg

Veelgestelde vragen over de zwangerschapscursus

Waarom deze zwangerschapscursus?

Omdat je een praktische en nuchtere cursus wilt volgen.
Omdat je tips en tricks wil
Omdat je wilt weten wat er allemaal gebeurt in je lijf.
Omdat je het belangrijk vindt om je goed voor te bereiden op deze bijzondere gebeurtenis.
Omdat je ruimte wilt krijgen voor echt al je vragen.

Is mijn partner verplicht mee te komen?

Uiteraard is dit niet verplicht. Toch is het ook voor de partner heel goed om zich voor te bereiden om je zo tijdens de bevalling optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen. Ook zullen we tijdens deze cursus een aantal praktische dingen aanleren. Maar alles kan worden aangepast naar de situatie en de vragen die je hebt.

Ik heb geen partner is het ook voor mij?

Zeer zeker! Doordat ik alles aanpas op je vragen en wensen haal je er misschien juist meer uit.  Zodat je tijdens de bevalling je niet met andere zaken bezig hoeft te houden, alleen met bevallen. Je bent van harte welkom!

Wanneer is de beste tijd voor deze zwangerschapscursus?

De meeste mensen beginnen rond de 20-24 weken. Maar omdat het een cursus is die aan te passen is naar je wensen plannen we wat jou het beste uit komt. Dus neem gewoon contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Kan ik na de cursus nog vragen stellen?

Ik blijf na de cursus altijd bereikbaar via WhatsApp. Mochten er dus later nog vragen bij je opkomen, dan kun je deze altijd nog stellen, geen probleem.

Wordt deze cursus vergoed door de verzekeraar?

Dit kan verschillen per verzekeraar, hun voorwaarden en jouw polis. Veel verzekeraars vergoeden mijn cursus deels of in zijn geheel vanuit de aanvullende verzekering. Het bedrag kan verschillen. Vraag het voor de zekerheid na bij jouw zorgverzekeraar. 

Wat leer ik allemaal tijdens de cursus?

Je maakt stap voor stap kennis met de verschillende fasen van de bevalling.
Welke keuzes heb je tijdens het hele zwangerschap en geboorteproces.
Ik geef jou en je partner tips en tricks voor het opvangen van de weeën en je leert wat ademhalingstechnieken
Ik vertel je over verschillende soorten beschikbare pijnstilling.
Ik neem jullie mee in wat jullie kunnen verwachten wanneer het niet gaat zoals jullie bedacht hebben.
Je krijgt tips en tricks voor de kraamweek en daarna.

Welke soorten zwangerschapscursussen heb je?

Er zijn sportieve zwangerschapscursussen, waarbij het belangrijkste doel is: fit blijven tijdens je zwangerschap. Er zijn cursussen die meer op je geest gericht zijn, waarbij je kunt ontspannen en leert hoe je je mentaal kunt voorbereiden op de bevalling. En er zijn informatieve cursussen, waarbij je vooral informatie en advies krijgt over je zwangerschap, bevalling of borstvoeding.

De cursus die ik geef valt duidelijk onder de informatieve cursus over bevallen, je leert er wel ademhalingstechnieken, maar voor een duidelijke wens om fitter te worden verwijs ik je echt naar de specialisten hiervoor. Zie pagina Links

Het doel van deze cursus is duidelijk en goed geïnformeerd worden zonder oordeel. Hierdoor kun je zelf duidelijke keuzes maken over hoe en waar je wilt bevallen en wie en wat je daar voor nodig hebt. Het maken van een bevalplan behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Zwangerschapscursus Brabant Tilburg

WIE BEN IK

Leidi Dijkgraaf

Voor alle duidelijkheid ik vervang absoluut niet de verloskundige of kraamverzorgster. Ik ben een, niet medische, aanvulling op jullie team.